Házaskurzus Online

A Házaskurzust már otthonod kényelméből is megtarthatod!

Egy pandémia pozitív eredménye

Míg korábban kizárólag személyes jelenléttel tartottunk Házaskurzust, a pandémia szükségessé tette, hogy online is megtartható legyen sorozatunk. Különösen nagy szükség volt a pároknak összezárva, sok bizonytalanság között egy lehetőségre, ami megerősítette kapcsolatukat, és segített kezelni a konfliktusokat. Az online megtartott Házaskurzusokról annyira pozitív megtapasztalásaink voltak, hogy úgy döntöttük, meghagyjuk ez a lehetőséget, hiszen most is vannak olyan körülmények, amikor az online megtartott Házaskurzus jobban működhet, mint személyesen megtartva.

A következőkre lesz szükséged Online Házaskurzusnál

  1. Töltsd le a Házaskurzus aznapi videóját a Házaskurzus Szervező oldaláról. Az online megosztásnál különösen fontos, hogy az adott video a gépeden legyen.
  2. Válaszd ki, hogy melyik online felületet fogod használni. Online megtartva is fontos, hogy legyen egy házigazdája az eseménynek. FElületek, amik nekünk beváltak: zoom, Skype és Google Hangout. Mindenképpen érdemes tesztelned a felületet, hogy tisztába légy a funkcióival, képernyőmegosztással.
  3. Válaszd ki az időpontot, és hozd létre az eseményt a kiválasztott felületen. Küldd el vendégeidnek a kapcsolódási linket emailben, vagy üzenetben.
  4. Készítsd össze mindazt, amire szükséged lesz. Az alkalom előtt győződj meg relax, hogy a házigazda/technikus letöltötte az aznapi epizódot, a vendégek pedig megkapták a Házaskurzus Naplót. .
  5. Tartsd meg az alkalmat. Az online alkalmaknál különösen fontos a házigazda szerepe. Élénk, vidám köszöntés, barátságos beszélgetés, esetleg egy jégtörő fel tudja dobni a hangulatot. A videót megosztva, közösen tudjátok nézni.
  6. Maradjatok kapcsolatban. Írj vendégeidnek az alkalom után. Köszönd meg, hogy bekapcsolódtak, emlékeztesd őket, hogy a Napló „Folytassuk a beszélgetést” részét vegyék elő együtt, és a következő alkalom linkjét és másold be. Ha valaki nem tudott részt venni, akkor annak a videónak a linkjét megoszthatod velük.

Részletesebb leírást találhatsz a Házaskurzus Online megtartásáról a Házaskurzus Szervező oldalán!

Download our full Run a Course Online PDF
– Full episode links
– Full episode downloads
– Full episode embed codes
– Good practices and tips
– How to host a course online
– Stories and testimonies
– Remote support couple tips

Top Tips

Online Hospitality

Communicate well

Send weekly emails or messages re-capping last week’s talk/discussion and ask guests to share their thoughts. Make sure to check-in if a couple has missed a night.

Session engagement

Make sure the course host is engaging right from the beginning of the online session – saying hello to people, asking questions, telling jokes. Keep your communication platforms open throughout the evening in case any guests have questions or comments they’d like to speak with you about.

Chat functionality

Encourage the team and guests to utilise chat functionalities to comment and ask questions before or after the episode.

Setting the mood

Have the course hosts encourage the guests to set the mood in their own homes, making sure they are seated comfortably with snacks and food on hand. A few clever groups have even taken to ordering delivery or sending date night boxes to their guests’ homes before the session – now that’s hospitality!

Előkészületek

Internet kapcsolat

Ha online tartasz Házaskurzust nagyon fontos, hogy a házigazda, vagy technikus – aki a videókat megosztja – erős, stabil internetkapcsolattal rendelkezzen. Ha megoldható, kábelen keresztül kapcsolódjon inkább internetre.

Minden legyen kéznél

Győződj meg, hogy a házigazda, vagy technikus – aki a videókat megosztja – letöltötte az aznapi videókat, és rendelkezik a szükséges jelszóval/engedéllyel, hogy a kiválasztott online felületet használja.

Fények, kamera, megjelenés

Figyelj oda, hogy a házigazda hogy jelenik meg a képernyőn: minél kevesebb zavaró körülmény legyen a kamera látószögében, megfelelő megvilágítással. A házigazda adja meg a hangulatát az alkalomnak: legyen kedves, vidám, barátságos.

Biztosítsd a nyugodt beszélgetést

Bátorítsd a vendégeket, hogy videóval kapcsolódjanek be az elején. Ha csak megoldható, egy pár egy eszközről jelentkezzen be.

A video megnézésekor és a beszélgetések alatt kikapcsolva lehet a résztvevők kamerája, ha pedig bármi kérdés felmerül, akár a chaten keresztül feltehetik.

Emlékeztesd a vendégeket, hogy nekik is jobb, ha csendes helyről jelentkeznek be, esetleg fejhallgató segítheti a jobb megértést számukra.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a Házaskurzusunk résztvevőitől: nagyszerű beszélgetéseket indít a sorozat, miközben nem kell sehova menniük otthonról. Nagyszerű lehetőséget kaptunk az online lehetőségen keresztül, soha nem gondoltuk, hogy ennyi párt elérünk ezen keresztül!

Kirk ,
Házaskurzus Szervező (Portland, Egyesült Államok)

Mi egy késő esti kurzus mellett döntjttünk, és 22:00-kor kezdtük az alkalmakat. A gyerekek akkor mar aludtak, nem volt zavaró körülmény. Zoomon találkoztunk, és együtt megnéztük a videókat. Nagyon jól működik, a park nagyon élverzik. Meg vegetable sem art, de mar beszélnek az ismerőseiknek erről a nagyszerű sorozatról!

John ,
Házaskurzus Szervező (Ontario, Kanada)

A feleségemmel a barátainkat hívtuk meg hétfő esténként. Nagyon jól sikerült, és nagyon sokat tanultunk magunkról és a kapcsolatunkról is.

Házaskurzus résztvevő,
(Egyesült Királyság)

Tudj meg többet

Keress egy kurzust

Keress egy kurzust

Vágj bele és indíts egy Házaskurzust!

Indíts Házaskurzust!

Nézz bele az előadásokba

Előadások előnézete