Mi a Házaskurzus, a Jegyeskurzus és a Gyermeknevelési kurzus?

Azért vagyunk, mert vannak gyülekezetek, értük létezünk,
és általuk működhetünk

A Házaskurzust már több, mint 127 országban tartottak, több mint 1 millió pár részvételével. Két fő kurzus létezik: a Házaskurzus és a Jegyeskurzus. (ez utóbbi magyar nyelven nem elérhető).

A Házaskurzus, Jegyeskurzus és Gyermeknevelési kurzus olyanok, mint egy híd a gyülekezet és a helyi közösségek között, ha felismerjük, hogy szükséges kilépnünk a gyülekezetek falain (szó szerint és átvitt értelemben is), hogy elérhessük és segíthessünk a pároknak kapcsolatuk minőségének javításában.

A Házaskurzust úgy terveztük meg, hogy a gyülekezetek egyszerűen tudják megtartani; online letölthető videókkal, képzésekkel, útmutatókkal és vezetői kézikönyvvel. Az alkalmak során a beszélgetések teljesen privátok, csoportos megosztás nélkül.

A Házaskurzus

A Házaskurzust Nicky és Sila Lee állította össze 1996-ban olyan párok számára, akik házasok, vagy hosszú távú kapcsolatban gondolkodnak, és gyakorlati segítséget kerestek a kapcsolatuk megerősítéséhez. A kurzus során a párok technikákat és tippeket kapnak, amik segítségével a köztük levő szikra megmaradhat és megerősödik a kapcsolatuk.A hét alkalom során a kurzus a következő témaköröket veszi végig: A kapcsolat megerősítése, A kommunikáció művészete, Konfliktuskezelés, A megbocsátás ereje, Családi hatások, A jó szex, A cselekvő szeretet.

A Jegyeskurzus

A Jegyeskurzus anyagát 1985-től használja Nicky és Sila Lee hogy segítse a jegyben járó, vagy házasságra készülő párokat, hogy erős alapot építhessenek egy hosszú távú kapcsolathoz. A sorozat öt alkalomból áll, melynek témái: Kommunikáció, Konfliktus, Elköteleződés, Kapcsolat és Kaland.

Magyar nyelven ez a sorozat még nem érhető el, keressük a módját, hogy le tudjuk fordítani. Azonban sok közösség/gyülekezet használja a Házaskurzus anyagát jegyesfelkészítőként is. Ha erről többet szeretnél tudni, vedd fel a kapcsolatot az irodánkkal.

Gyermeknevelési kurzus

A Gyermeknevelési kurzus egy 5 előadásból álló sorozat, mely segít, hogy a szülők, vagy a gyermeknevelésben résztvevő felnőttek jobb kapcsolatot alakíthassanak ki gyermekeikkel.

Magyar nyelven ezen előadások leirata érhető el, mely alapján a kurzust a közösségek meg tudják tartani. Kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot: